شاید فروید به این دلیل پارانویا را دربارهٔ روشنفکران مطرح میکند که روشنفکران افرادی هستند که قدم به مناطق ممنوعه میگذارند، به مطلق تردید دارند، به مقدسات حملهور میشوند، از تابوها عبور میکنند، علیه حکومت میشورند، جانب محرومان و رنجدیدگان را میگیرند و نه تنها از برخورداران قدرت و ثروت طرفداری نمیکنند، بلکه استبداد و دیکتاتوری را به چالش میخوانند که بازخورد این امر سبب شکلگیری «توهم توطئه» در آنان میشود و برای خنثی کردن توطئههای دشمن فرضی به واکنشهای پارانوئیدی پناه میبرند تا از این مجرا امنیت روانی خود را بازیابند.
ابتلا به بیماریهایی که باعث تضعیف سیستم ایمنی میشوند، مثل سرطان و ایدز
ویتامین A: زردهی تخممرغ، جگر گاو، ماهی سالمون، سیبزمینی شیرین و هویج
برای کسانی که در دوران کودکی واکسیناسیون انجام ندادهاند، واکسن زونا موجود است. افراد ۵۰ ساله و بالاتر باید دربارهی این واکسن با پزشک صحبت کنند.
از زمان آغاز واکسیناسیون در کودکان، تعداد موارد مبتلا به زونا کاهشیافته است.
آزمایشها نشان دادهاند که واکسن بیخطر است، با این حال بعضی از کودکان ممکن است موارد زیر را تجربه کنند:
اعتقاد به اینکه قدرت خاصی دارند یا در یک مأموریت مخصوص هستند (هذیان عظمت)
درمان کوتاهمدت پس از شروع علائم میتواند به کاهش مدت و شدت عفونت کمک کند. این امر به ویژه برای افراد بالای ۶۰ سال و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند مهم است، زیرا زونا میتواند خطر بروز عوارض جدی را افزایش دهد. اگر جوش به گسترش خود به قسمتهای دیگر بدن ادامه دهد و یا علائم دیگری مثل تب بالا بروز پیدا کند، بهتر است با پزشک مشورت کنید.
استفاده از کمپرس خنک و مرطوب روی تاولها برای تسکین خارش و درد
انتقال مستقیم زونا به فرد دیگری ممکن نیست. با این حال، فردی که هرگز آبلهمرغان نداشته است میتواند با تماس مستقیم با مایع موجود در تاول افرادی که در حال حاضر مبتلا به زونا هستند، به این ویروس مبتلا شود. اگر این اتفاق بیفتد، و فرد در برابر زونا واکسینه نباشد، ابتدا به آبلهمرغان مبتلا میشود و نه زونا.
معانی ضمنی و پنهان در اظهارات یا نگاه های معمولی دیگران می خوانند.
انواع، علائم و درمان بیماری پروانهای
به منظور تشخیص پارانوئید، روانشناس علائم و سابقه پزشکی فرد را به دقت بررسی میکند. همچنین روانشناس یک معاینه فیزیکی برای بررسی سایر شرایط پزشکی انجام میدهند.
بسیاری از حکام مستبد، به پارانویا مبتلا زونا بودهاند. برای مثال استالین نمونه بارزی از شخص پارانویا بودهاست. با اینکه استالین دائماً دچار توهم توطئه علیه خودش بود، این مورد میتواند سؤال خوبی را به وجود بیاورد. استالین، در واقع دشمنان زیاد داشت اما در عین حال دچار توهم توطئه هم بود و فکر میکرد اطرافیانش دائماً مشغول دسیسه چینی علیه او هستند.